BLOGGERS HELP

O

14 Μαρ 2016

Ο Έλληνας γυναικολόγος που έφερε στον κόσμο μωρό ΜΕΣΑ στον αμνιακό σάκο! - OMG VIDEO

Το εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, που έγινε θέμα στα sites του εξωτερικού!

 Ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο είχε την ευκαιρία να συναντήσει ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Άρης Τσιγκρής, ο οποίος κατά τη διάρκεια τοκετού, έφερε στον κόσμο το μωρό, ΜΕΣΑ στον αμνιακό σάκο και χωρίς να έχουν σπάσει τα νερά όπως συνηθίζουμε να λέμε.


 Πρόκειται για μια μοναδική περίπτωση στην Ελλάδα, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, μιας και κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει πολύ συχνά κατά τη διάρκεια μιας γέννας.
Το star.gr επικοινώνησε με τον Dr Άρη Τσιγκρή, ο οποίος μας τόνισε πως παρόλο που πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο, στην πράξη δεν είναι καθόλου επικίνδυνο για το μωρό, το οποίο εκείνη τη στιγμή τρέφεται ακόμα από τον πλακούντα και αναπνέει με το που «σπάσει» ο αμνιακός σάκος, κάτι το οποίο γίνεται με το χέρι.
408418_445874028831827_831088442_n.jpg
Ωστόσο, μας εξήγησε τους δυο βασικούς λόγους για τους οποίους κάτι τέτοιο δεν συναντάται συχνά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό:
Ο πρώτος όπως μας είπε, είναι ότι «οι γυναικολόγοι βιαζόμαστε κατά τον τοκετό, με αποτέλεσμα πολλοί απ΄αυτούς να μην εξελίσσονται φυσιολογικά».
Ο δεύτερος, είναι ότι η γέννηση εμβρύων μέσα στον πλακούντα, είναι συνηθισμένη στο ζωικό βασίλειο αλλά όχι και στον άνθρωπο. Χαρακτηριστικό είναι πως για παράδειγμα οι αγελάδες φέρνουν τα μωρά τους μέσα στον αμνιακό σάκο. Στους ανθρώπους κάτι τέτοιο, συναντάται εξαιρετικά σπάνια.
Το θέμα προκάλεσε και το ενδιαφέρον πολλών ξένων Μ.Μ.Ε, με την εφημερίδα «Daily Mail» να αναφέρεται σε αυτό ως μια «εκπληκτική εικόνα που κόβει την ανάσα», δίνοντας τον εξής τίτλο στο θέμα:
«Το μωρό, που δεν ήξερε ότι γεννήθηκε».
DAILY MAIL.JPG

ΚΑΙ Η JESSICA ALBA ΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΝ ΚΟΡΟΥΛΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ!
Άλλη μια περίπτωση παρόμοιου τοκετού έγινε γνωστή το 2011, όταν η διάσημη ηθοποιός Jessica Alba, γέννησε με τον ΙΔΙΟ ακριβώς τρόπο την δεύτερη κορούλα της, την οποία και ονόμασε «Haven», δηλαδή «παράδεισος» σε πιο ελεύθερη μετάφραση, μιας και θεώρησε πως αυτό ήταν ένα θαύμα.
jessica alba.jpg
Μάλιστα, η Alba, περιέγραψε και την έκπληξη του γυναικολόγου της με το που αντίκρυσε το μωρό μέσα στον αμνιακό σάκο:
«Δεν είχε δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Άρπαξε τη νοσοκόμα και της είπε: “Κοίτα εδώ!!!”»
Να σημειώσουμε πάντως, ότι ο Έλληνας γυναικολόγος, Dr Άρης Τσιγκρής, είναι συνηθισμένος σε… «περίεργα» περιστατικά στην καριέρα του.
Πριν λίγο καιρό, σας είχαμε γράψει από το star.gr, πως έφερε στον κόσμο διδυμάκια να κρατιούνται χέρι χέρι, ενώ είχε και τη χαρά να δει μωρό να γεννιέται μέσα στον αμνιακό σάκο.
didyma.jpg
Την εν λόγω φωτογραφία(με τον αμνιακό σάκο), ανέβασε στο Facebook του, και ήταν τέτοια η έκπληξη και ο θαυμασμός του κόσμου, με αποτέλεσμα να έχει περίπου 8.000 shares!



 από OMGVIDEONEWS

Η ανάρτηση θεμάτων απο άλλους ιστότοπους δεν σημαίνει αυτόματα και την αποδοχή μας. Επίσης δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο ενυπόγραφων κειμένων η σχόλιων.
Αν σας αρέσει κάντε like  ΕΔΩ στην σελίδα... Ευχαριστώ !!!