BLOGGERS HELP

O

11 Μαΐ 2016

ΒΙΝΤΕΟ¨19χρονη ΓΑΛΛΙΔΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΜΕΣΩ Periscope

Σάλος έχει ξεσπάσει για την χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής, μετά την αυτοκτονία της κοπέλας που έπεσε στις γραμμές του τρένου καταγράφοντας τον θάνατό της
Νεαρή Γαλλίδα αυτοκτόνησε την Τρίτη σε ζωντανή μετάδοση μέσω της εφαρμογής Periscope προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο.

Η 19χρονη έβαλε τέλος στην ζωή της πηδώντας μπροστά από διερχόμενο τρένο σε προάστιο του Παρισιού, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο επικαλούμενο πηγή στις δικαστικές αρχές.

Έρευνα ξεκίνησε η γαλλική Δικαιοσύνη για να εξακριβώσει τις συνθήκες του περιστατικού που εκτυλίχθηκε στο Εβρί, στα νότια προάστια του Παρισιού. «Η ανάλυση των δεδομένων του τηλεφώνου και η ανάκτηση του βίντεο βρίσκονται σε εξέλιξη» διευκρίνισε δικαστική πηγή.

«Μόλις έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα από την έρευνα του κινητού τηλεφώνου του θύματος και των δεδομένων από την εφαρμογή Periscope καταστούν γνωστά, οι ερευνητές θα επικεντρωθούν στο να καθορίσουν τα κίνητρα πίσω από την ενέργειά της και, στην περίπτωση που δεν υπάρξουν αποτελέσματα, θα διευρύνουν την έρευνα που έχει ξεκινήσει» επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του εισαγγελέα.

Η γαλλική αστυνομία δήλωσε ότι προειδοποιήθηκε από «ένα χρήστης του Periscope που είχε συνδεθεί με το θύμα του κι έλεγε ότι εκείνη δεν ήταν καλά». Ωστόσο, δεν πρόλαβαν να αποτρέψουν την αυτοκτονία.

Η 19χρονη επίσης έστειλε μήνυμα μέσω του κινητού της τηλεφώνου σε συγγενή της λίγο πριν από τον θάνατό της. Το βίντεο διαγράφηκε από τη ροή του Periscope ωστόσο ένα απόσπασμα του βίντεο, λίγες στιγμές πριν από την αυτοκτονία, "ανέβηκε" στο YouTube. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, το θύμα «αναφέρθηκε σε έναν βιασμό και κατονόμασε έναν δράστη» κατά τη διάρκεια της καταγραφής, επισήμανε μια δικαστική πηγή, που διατηρεί επιφυλάξεις σχετικά με τα πραγματικά γεγονότα.

Το Periscope είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να προβάλουν σε ζωντανή σύνδεση βίντεο. Με τη βοήθεια ενός smartphone η εφαρμογή επιτρέπει τη δωρεάν προβολή βίντεο σε απευθείας σύνδεση ενώ αναμεταδίδεται μέσω του Twitter. Το βίντεο μπορεί να το δει κανείς για ένα 24ωρο, κατόπιν διαγράφεται

protothema.gr



ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΜΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ