BLOGGERS HELP

O

13 Μαΐ 2016

ΣΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)! ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ.

Το υπουργείο Μεταφορών της Αλβανίας, απέλυσε τον διευθυντή μεταφορών στους Αγίους Σαράντα, Κλέμεντ Μπαλίλι, ο οποίος φέρεται ότι είναι ο αρχηγός ενός από τα μεγαλύτερα καρτέλ ναρκωτικών σε όλη την Ευρώπη.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ίλι Μανιάνι, που ανήκει στο κόμμα του προέδρου της Βουλής Ιλίρ Μέτα, ο οποίος εμφανίζεται και σε αρκετές φωτογραφίες με τον Μπαλίλι, τις οποίες δημοσιεύουν τα αλβανικά ΜΜΕ. Ο κ. Μανιάνι δήλωσε ότι «η απόλυση ήρθε ως αποτέλεσμα της έρευνας που ξεκίνησε εναντίον του Μπαλίλι, μετά τις υποψίες ότι είναι ο ηγέτης μιας μεγάλης ομάδας διακίνησης ναρκωτικών από την Αλβανία προς την Ελλάδα και άλλες χώρες της ΕΕ».


Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν σήμερα τις αρχές των Τιράνων, οι οποίες εξακολουθούν να μην προχωρούν στην σύλληψη του Μπαλίλι, σημειώνοντας τους ισχυρούς δεσμούς του με την πολιτική και τον ίδιο τον πρόεδρο της Βουλής Ιλίρ Μέτα και το κόμμα του. Ο αδελφός του Μπαλίλι είναι δήμαρχος του Δελβίνου και ανήκει στο κόμμα του Ιλίρ Μέτα, «Σοσιαλιστικό Κίνημα για Ένταξη» (LSI).
Η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο στη γειτονική χώρα ενώ παρουσιάζονται δημοσιεύματα του 2006 που δείχνουν τον Μπαλίλι να κατηγορείται και πάλι για υπόθεση ναρκωτικών


ballili_alvania

H εξάρθρωση του μεγαλύτερου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών που έγινε τις τελευταίες ημέρες, προκαλεί πολιτική θύελλα στην Αλβανία.

Κι αυτό γιατί ένα από τα αρχηγικά μέλη του διεθνούς κυκλώματος, φέρεται να είναι ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Μεταφορών στους Αγίους Σαράντα, ο οποίος έχει στενές σχέσεις με τον Πρωθυπουργό Ράμα και τον Υπουργό Εσωτερικών.

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Μεταφορών Kliment Balili είναι το πρόσωπο που από χθες το μεσημέρι κυριαρχεί στα Αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα είχε κατονομαστεί ως «βαρώνος των Βαλκανίων» από τον Πρόεδρο και στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, τα οποία με μπαράζ δηλώσεων, ζητούν τόσο τη σύλληψή του όσο και την παραίτηση του Υπουργού Ταχίρι, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής τους για τη διακίνηση ναρκωτικών εδώ κι αρκετούς μήνες.

Ο Ballili υποχρεώθηκε να δώσει δήλωση στη δημοσιότητα με την οποία υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με διακίνηση ναρκωτικών.

Επιπλέον, απάντησε στις κατηγορίες εναντίον του από στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος ισχυριζόμενος ότι «τα κίνητρά τους είναι πολιτικά».

Τον Μάρτιο του 2016 ενδεικτικά, εν μέσω προετοιμασίας για τη μεταφορά ναρκωτικών από την Αλβανία στη δυτική Ευρώπη, ο «Kelly» όπως αναφέρεται στην έκθεση της ελληνικής αστυνομίας, φέρεται να μεσολάβησε ώστε το φορτηγό με τα ναρκωτικά να περάσει δίχως πρόβλημα τον τελωνειακό έλεγχο, ενώ από υποκλαπείσες συνομιλίες εμφανίζεται ως το άτομο που είχε την ευθύνη για τη μεταφορά χασίς με ταχύπλοα σκάφη από την Αλβανία στα νησιά του Ιονίου και από εκεί στην κεντρική και δυτική Ευρώπη.

Μάλιστα, πριν το κύκλωμα αποπειραθεί να ξεφορτώσει 600 και πλέον κιλά χασίς σε ερημική βραχονησίδα στη Ζάκυνθο, ο «Kelly» είχε στείλει στην Ελλάδα δύο συνεργούς του με εντολή να μισθώσουν παραλιακό σπίτι στη Λευκάδα για την απόκρυψη των ναρκωτικών.

Την υπόθεση αποκάλυψαν οι ελληνικές αρχές με τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής να εξαρθρώνει το κύκλωμα συλλαμβάνοντας 15 άτομα ανάμεσα τους και τους δύο Έλληνες που μαζί με τον Αλβανό συγκροτούσαν την ηγετική ομάδα του κυκλώματος.

Πολιτική θύελλα αντιδράσεων γύρω από το όνομά του ξέσπασε το 2014 όταν διορίσθηκε διευθυντής περιφερειακής διεύθυνσης μεταφορών στους Αγίους Σαράντα. Δεξί του χέρι ήταν ένας 46χρονος Έλληνας, ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε δραστηριότητες της Greek Mafia με ανθρωποκτονίες, ληστείες, και άλλα αδικήματα.

Τα ναρκωτικά έρχονταν με ταχύπλοο σκάφος σε βραχονησίδα απέναντι από τον Αγ. Σώστη Ζακύνθου όπου θάβονταν στην παραλία. Πρωτοποριακές ήταν οι κρύπτες στις νταλίκες που μεταφέρονταν τα φορτία, με ξεχωριστούς θαλάμους στο εσωτερικό τους οι οποίες άνοιγαν με εδικούς μηχανισμούς ενώ τα τοιχώματά τους είχαν συγκεκριμένο πάχος για να μην ανιχνεύονται τα ναρκωτικά με xray από τις διωκτικές αρχές.

Ο ευρωπαϊκός άξονας συνεργασίας του κυκλώματος, αποτελείτο από έναν 50χρονο Αλβανό και έναν 59χρονο Έλληνα, οι οποίοι είχαν συστήσει αλυσίδα μεταφορικών εταιρειών βιτρίνες με αχυράνθρωπους σε όλη την Ευρώπη για την διακίνηση ναρκωτικών και το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος μέσω νόμιμων μεταφορών.
Ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής κ. Χρήστος Παπαζαφείρης ανέφερε ότι τα κέρδη από την πώληση των ουσιών υπολογίζονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, καθώς πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα της Ευρώπης που διοχέτευε κάνναβη, ηρωίνη και κοκαΐνη σε πολλές χώρες.

Στην αστυνομική επιχείρηση που έγινε προχθές συνελήφθησαν συνολικά 15 άτομα, εκ των οποίων πέντε βρίσκονταν στη Ζάκυνθο, ενώ δύο ακόμη συνελήφθησαν στο Βέλγιο. Στο νησί βρέθηκαν 678 κιλά κάνναβης αξίας 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας, το κύκλωμα είχε προγραμματίσει στα τέλη Απριλίου να μεταφέρει ακόμα μία τεράστια ποσότητα παραισθησιογόνων ουσιών από την Αλβανία στη Ζάκυνθο.
ballili_alvania2