BLOGGERS HELP

O

3 Ιουν 2016

Το μεγάλο ραντεβού … Το μεγάλο στοίχημα στις 15 Ιουνίου η πρώτη μεγάλη ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ συγκέντρωση μέσω διαδικτύου

Κινηματικά χαρακτηριστικά φαίνεται ότι λαμβάνει η πρώτη αντικυβερνητική συγκέντρωση που οργανώνεται στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα, από πολίτες που κινητοποιούνται μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Κεντρικό σύνθημα των οργανωτών είναι το Παραιτηθείτε
 ενώ στις αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι διαμαρτύρονται για όλα όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή για τα Capital Controls, τους υψηλούς φόρους, την αποεπένδυση της χώρας, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις προσλήψεις κομματικών φίλων στο Δημόσιο, τον ευτελισμό της παιδείας, τον ταξικό διαχωρισμό των πολιτών ανάλογα με την ψήφο τους στο δημοψήφισμα, τις διατάξεις για τη νομιμοποίηση των offshore πολιτικών, και για όλα τα ψέματα που ειπώθηκαν πριν και μετά τις εκλογές.
    Οι διοργανωτές τονίζουν στις αναρτήσεις τους ότι «έφτασε η ώρα της οργανωμένης αντίδρασης της μεσαίας τάξης που βλέπει να συνθλίβεται από τις κυβερνητικές πολιτικές της υπερφορολόγησής της», ζητούν μεταρρυθμίσεις, λιγότερο κράτος και αποδοκιμάζουν τις «πρακτικές αναξιοκρατίας και το βόλεμα του κομματικού στρατού».
    Ήδη μέσα σε λίγες ώρες, στη σελίδα των διοργανωτών στο Facebook έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 5.000 πολίτες, ενώ το hashtag της εκδήλωσης στο twitter παραμένει δημοφιλέστερο με περισσότερες από 5.500 ημερήσιες αναφορές!
    Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι δηλώσεις συμμετοχής στην εκδήλωση πολλαπλασιάστηκαν μετά τις περίφημες δηλώσεις του Βουλευτή του Σύριζα Γ. Κυρίτση περί ταξικού διαχωρισμού των φορολογουμένων σε φιλοευρωπαίους και μη, ενώ πολλοί παρομοιάζουν την εκδήλωση της 15ης Ιουνίου με τις εκδηλώσεις του κινήματος «Μένουμε Ευρώπη» του περσινού Ιουνίου.
    Στην κυβέρνηση δεν υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την σχετική πρωτοβουλία των πολιτών. Ήδη ο φιλοκυβερνητικός τύπος και τα site που πρόσκεινται στην κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αποδομήσουν την σχετική πρωτοβουλία, είδαν «εισαγόμενο σχέδιο πόλωσης από την αντιπολίτευση και επιχειρηματίες προκειμένου να αποδομήσουν την κυβέρνηση» παρομοιάζοντας μάλιστα το συγκεκριμένο κάλεσμα με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις της Βενεζουέλας, ενώ θεωρούν ότι «δεν είναι τυχαία η χρονική σύμπτωση της εκδήλωσης με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες». Παράλληλα, πίσω από την μεγάλη διαδικτυακή δυναμική της πρωτοβουλίας των πολιτών βλέπουν οργανωμένα «troll του διαδικτύου» που πρόσκεινται στη Ν.Δ. και αναδεικνύουν ειδήσεις που δεν βολεύουν την κυβερνητική πλειοψηφία.
    Πάντως σε ανάρτησή τους οι διοργανωτές, απορρίπτουν όλες αυτές τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, δηλώνοντας ότι η εκδήλωση «δεν αφορά ούτε χρώματα, ούτε κόμματα ή συνδικάτα παρά μόνον ενεργούς πολίτες».

    Στη σελίδα των διοργανωτών στο   

https://www.facebook.com/events/1140739289325214/ 

   μπορούν οι πολίτες να αναζητήσουν όλες τις σχετικές πληροφορίες.
cretanpatriot.wordpress.com