BLOGGERS HELP

O

15 Μαρ 2017

ΦΟΝΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ - ΒΙΝΤΕΟ




ΠΩΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
"Ο βασικός λόγος που παίρνουμε τόσο πολλά φάρμακα είναι ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν πωλούν φάρμακα, πωλούν ψέματα για τα φάρμακα. Αυτό είναι που κάνει τα φάρμακα να διαφέρουν τόσο από οτιδήποτε άλλο...Σχεδόν όλα όσα ξέρουμε για τα φάρμακα είναι ό,τι επιλέγουν να μας πουν οι εταιρείες και οι γιατροί μας...ο λόγος που οι ασθενείς εμπιστεύονται τα φάρμακα τους είναι επειδή προεκτείνουν την εμπιστοσύνη που έχουν στους γιατρούς τους στα φάρμακα που εκείνοι τους γράφουν.
Οι ασθενείς δεν συνειδητοποιούν ότι, παρόλο που οι γιατροί τους μπορεί να γνωρίζουν πολλά για τις ασθένειες και την ανθρώπινη φυσιολογία και ψυχολογία, γνωρίζουν πάρα πολύ λίγα για τα φάρμακα πέρα από όσα έχει προσεκτικά "μαγειρέψει" και τους έχει παρουσιάσει η φαρμακοβιομηχανία... Αν δεν πιστεύετε ότι το σύστημα βρίσκεται εκτός ελέγχου, στείλτε μου ένα email και εξηγήστε μου γιατί τα φάρμακα είναι η τρίτη κυριότερη αιτία θανάτων στο τμήμα εκείνο του κόσμου όπου γίνεται κατάχρηση φαρμάκων...Αν μια τέτοια τεραστίων διαστάσεων θανάσιμη επιδημία οφειλόταν σε ένα νέο βακτήριο ή έναν ιό, θα είχαμε κάνει οτιδήποτε περνούσε από το χέρι μας για να την θέσουμε υπό έλεγχο."
ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ.
Στο τελευταίο ρηξικέλευθο βιβλίο του, ο Peter C. Gotzsche εκθέτει τις βιομηχανίες φαρμάκων και την αθέμιτη συμπεριφορά τους, τόσο στην έρευνα όσο και στο μάρκετινγκ, όπου η ηθικά αποτροπιαστική αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή είναι κανόνας. Επιχειρεί με πειστικό τρόπο άμεσες συγκρίσεις με τους ομίλους της καπνοβιομηχανίας, αποκαλύπτοντας την αναπάντεχη αλήθεια πίσω από τις προσπάθειες τους να προκαλέσουν σύγχυση και να αποπροσανατολίσουν το κοινό και τους πολιτικούς.
Το βιβλίο πραγματεύεται, με αναλυτικά αποδεικτικά στοιχεία, την ασυνήθιστη αποτυχία του συστήματος η οποία οφείλεται στο γενικευμένο έγκλημα, τη διαφθορά, τη δωροδοκία και τις ανεπαρκείς κανονιστικές ρυθμίσεις που έχουν ανάγκη από ριζικές μεταρρυθμίσεις.