BLOGGERS HELP

O

23 Οκτ 2017

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΜΑΚΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Η ελληνική πολιτεία εγκατέλειψε τα πομακοχώρια
Στα Πομακοχώρια της ελληνικής Θράκης, ιδίως τις τελευταίες δεκαετίες, παγιώνεται σταθερά η τουρκική παρουσία μέσω διαφόρων κινήσεων, όπως η δημιουργία τουρκικών βιβλιοθηκών , εργαστηρίων ραπτικής, μαθημάτων κουράν κουρσού κτλ.,στα οποία επιτελείται συστηματικά εθνικιστική τουρκική προπαγάνδα.
Παράλληλα με αυτές τις κινήσεις, έχουμε το ξήλωμα της ελληνικής παρουσίας στα Πομακοχώρια αλλά και στο ευρύτερο περιβάλλον τους. Κρατικοί φορείς όπως το ταχυδρομείο, το σπίτι του δασκάλου όπου παλιά ήταν υποχρεωτική η μόνιμη παρουσία των δασκάλων στα χωριά, η αστυνομία κτλ εξαφανίζονται σιγά – σιγά, είτε από πιέσεις τουρκόφωνων πολιτευτών, είτε από την αδιαφορία του ελληνικού κράτους.
Αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην αισθάνονται δίπλα τους την ελληνική παρουσία
 και να είναι απομονωμένοι από το περιβάλλον της πατρίδας που ζούνε. «Παλιά συναντούσαμε συχνά Έλληνες και συνομιλούσαμε μαζί τους ενώ σήμερα για να ακούσουμε ελληνικά πρέπει να κατεβούμε στην πόλη» μας είπε μεσήλικας Πομάκος από το νομό Ροδόπης. Ενώ άλλος επεσήμανε ότι «πώς να δηλώσεις Πομάκος όταν είσαι στο χωριό και οι πληρωμένοι σε απειλούν ότι θα φέρουν δίπλα από τα σύνορα Γκρίζους Λύκους για να σε «συμμορφώσουν» και να μην έχεις έναν εκπρόσωπο της πολιτείας για να σε προστατέψει»;

Πιο συγκεκριμένα, με στοιχεία, όσον αφορά την ελληνική παρουσία μέσω της εκπαίδευσης και στους τρεις νομούς, η υποχρεωτική παρουσία των δασκάλων στα χωριά έλαβε τέλος γύρω στο 1989. Ως τότε οι δάσκαλοι έμεναν αναγκαστικά κάποιες ημέρες πάνω στα Πομακοχώρια και βοηθούσαν τους κατοίκους και στην καλύτερη εκμάθηση των ελληνικών τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον Εχίνο έμεναν είκοσι οικογένειες χριστιανών δασκάλων που δίδασκαν στο ιεροσπουδαστήριο και στο δημοτικό σχολείο που χωριζόταν τότε σε θηλέων και αρρένων.
Σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει ακόμα ένα βήμα για τον εκτουρκισμό των Πομάκων…
Εισάγει την τουρκική γλώσσα στα δημόσια νηπιαγωγεία στα Πομακοχώρια και σε οικισμούς Ρωμά…
Αυτό είναι μια καθαρή γενοκτονεία για να ‘’ξεπαστρέψουν ‘’ μια και καλή τους περήφανους Πομάκους…
Και ΟΧΙ ΜΟΝΟ ….
Γνωρίζει η Περιφέρεια και οι Ελληνες ψηφοφόροι ότι στον ΔΗΜΟ ΑΡΡΙΑΝΩΝ , ο Δήμαρχος Αμέτ Ριτβάν εκδίδει όλες τις ανακοινώσεις ΜΟΝΟ στα ΤΟΥΡΚΙΚΑ…Ακόμα και τις ανακοινώσεις από άλλες δημόσιες υπηρεσίες μεταφράζονται στα τουρκικά και μετά ανακοινώνονται !!!!
ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ…



ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΜΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΕΛΙΤ ΕΛΛΗΝΩΝ