BLOGGERS HELP

O

14 Δεκ 2019

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ. - ΠΡΟΣΕΧΩΣ - .ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ




Πέρασαν δυο μήνες από την αποχώρησή του από το δημαρχείο και ο Γιάννης Μπουτάρης , ο οποίος ήταν κατά τού σχεδιασμού και της κατασκευής τής ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ , αλλά υπέρμαχος τής
κατασκευής του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , το οποίο θα έχει να προσφέρει περισσότερα στους δημότες της πόλης !!!
Το Μουσείο Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκη, έως ότου ολοκληρωθεί η κατασκευή του η οποία  θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού στη δυτική είσοδο της πόλης.
Σύμφωνα με τον τέως δήμαρχο ο οποίος είναι πρόεδρος του δ.σ. του ιδρύματος, μέσα στον Νοέμβριο έχουν παραληφθεί από τον project manager η οριστική αρχιτεκτονική μελέτη. Θα ακολουθήσει η εκπόνηση των υπολοίπων μελετών (εφαρμογής, περιβαλλοντική κ.λπ.), η έκδοση της άδειας οικοδομής, ώστε να προκηρυχθεί εν συνεχεία ο διαγωνισμός για την κατασκευή του η οποία, αν όλα πάνε καλά, αναμένεται να ξεκινήσει σε περίπου έναν χρόνο, προς το τέλος του 2020.



Το κόστος του έργου θα πλησιάσει τα 30 εκατ. ευρώ, με το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας να προσφέρει τα 10 εκατ. ευρώ, ενώ 10 εκατ. ευρώ θα δώσει και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» συν τα 10 εκατ. που θα βάλει το ελληνικό κράτος.
Eπιδιώκουμε, μέσω του μουσείου, να αποκτήσουν φωνή τα εκατομμύρια των Εβραίων που εκτοπίστηκαν, ταπεινώθηκαν και εξοντώθηκαν.
Η γνώση είναι το πρωταρχικό μας καθήκον. Ευτυχώς, δημιουργείται μια υποδομή ώστε να υπάρχει μια Ελλάδα ανεκτική στο διαφορετικό» .
ΕΛΙΤ ΕΛΛΗΝΩΝ… Εγώ Κε Μπουτάρη ώς Δημότης Θεσσαλονίκης και αφού η  γνώση είναι το πρωταρχικό σας καθήκον  σάς ερωτώ…
Υπάρχει κάποιο Μουσείο για τούς χιλιάδες νεκρούς τού 1940 ?
Υπάρχει κάποιο Μουσείο για την πόλη μας την Θεσσαλονίκη πού πέρασε τόσα από την αρχαιότητα εώς σήμερα ?

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα πού υπάρχει και συντηρήτε με το ζόρι , από κάποιες δωρεές , τί κάνατε γι αυτό ?
Πού είναι οι γνώσεις που προσφέρατε στην Νεολαία μας ?
Την σχολική περίοδο 2017 – 2018 που παιζόταν  «Το Θέατρο Σκιών». Ο Καραγκιόζης και περιμένατε να έχει εποσκέψεις ? Την στιγμή πού δεν έγινε τίποτε απολύτως για την αναβάθμησή του ?
Στην παραλία πού είναι το Αντιτορπιλικό ‘’Βέλος’’ εδώ και μήνες , που κατά την άποψή μου είναι ένα Μουσείο Ντροπής , έχει περισσότερη επισκεψημότητα .
Από τα σχέδια της μελέτης διαπιστώνω ότι θα είναι ένα εξαώροφο κυκλικό κτίριο από μέταλλο και γυαλί και η έκτασή του θα αγγίζει τα 7.000 τ.μ.
«Το μουσείο έρχεται να λειτουργήσει ως μια ψηφίδα για να γίνουμε καλύτερη και πιο ανοιχτή κοινωνία. Να διώξουμε τα τείχη και να συνυπάρξουμε δημοκρατικά».
“Μέσα στους πρώτους μήνες του 2020 σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε σιγά σιγά τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου, άλλωστε, σε αυτά θα ρίξουμε το μεγαλύτερο βάρος μας”, εξηγεί ο κ. Μπουτάρης. “Θα λειτουργεί περισσότερο ως εκπαιδευτικό κέντρο, ως κέντρο μελέτης, καθώς τα εκθέματα δεν θα είναι και τόσα πολλά. ”.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΛΟΚΑΥΤΟΜΑΤΟΣ


Την περίοδο αυτή εξελίσσονται και οι διαδικασίες για τη στελέχωση του Μουσείου. Ήδη έχει επιλεγεί η υπεύθυνη του γραφείου του Μουσείου στη Θεσσαλονίκη, Άννα Κωνσταντίνου, όπως και ο νομικός και ο οικονομικός σύμβουλος. Παράλληλα τρέχουν οι διαδικασίες για την επιλογή του γενικού διευθυντή ο οποίος είναι προτιμητέο να είναι έλληνας, αλλά σε κάθε περίπτωση να μιλά ελληνικά. Θα ακολουθήσει η επιλογή των υπολοίπων στελεχών, των υπευθύνων για τα τμήματα εκπαίδευσης, εκθέσεων, χορηγιών κ.ο.κ.



Τα σχέδια του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος, έχουν προετοιμαστεί από τα αρχιτεκτονικά γραφεία: · Efrat-Kowalsky Architects, 3 Levontin St. Tel-Aviv Israel (Υπεύθυνοι αρχιτέκτονες:κα Meira Kowalsky) · Heide & Von Beckerath, Kantstraße 152 10623 Berlin, Germany (Υπεύθυνοιαρχιτέκτονες: κ. Time Heide και κα. Verena von Beckerath)
voria.gr - lifo.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου