BLOGGERS HELP

O

18 Φεβ 2020

Ο πρώτος Έλληνας που το πέτυχε - Ο Μάριος Γιαννάκου τερμάτισε τον υπερμαραθώνιο στη ζούγκλα της Κόστα Ρίκα



Ο πρώτος Έλληνας που το πέτυχε - Ο Μάριος Γιαννάκου τερμάτισε τον υπερμαραθώνιο στη ζούγκλα της Κόστα Ρίκα Εξωπραγματικό επίτευγμα για τον υπερμαραθωνοδρόμο από τη Δράμα, Μάριο Γιαννάκου, ο οποίος κατάφερε να τερματίσει τον επίπονο αγώνα 250 χλμ, σε ακραία δύσκολες καιρικές συνθήκες, στη ζούγκλα της Κόστα Ρίκα.

«Για μένα δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τον τερματισμό», έλεγε ο υπερμαραθωνοδρόμος Μάριος Γιαννάκου καθ' οδόν προς τη ζούγκλα της Ταλαμάνκα στην Κόστα Ρίκα και τον αγώνα «Coastal Challenge 2020». Και τα κατάφερε! Ο Δραμινός αθλητής τερμάτισε τον επίπονο υπερμαραθώνιο των έξι ημερών και των περίπου 250 χλμ σε τροπικές θερμοκρασίες και ποσοστά υγρασίας που «λυγίζουν» το ανθρώπινο σώμα, κι έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατορθώνει κάτι ανάλογο.



Εκκίνηση πήραν κάτω από 50 άτομα από 35 χώρες από όλο τον κόσμο . Η θερμοκρασία είναι στους 45 C με 100% υγρασία . Ο Μαριος συνεχίζει την προσπαθεια του και φτάνει στα πρώτα  40 χλμ .
marios_giannakou



Ο Μάριος βρίσκεται στο 200ο χιλιόμετρο μετά από 5 συνεχόμενες ημέρες προσπάθειας . Οι στομαχικές διαταραχές , η αυπνία και ένα σοβαρό σημερινό διάστρεμμα, τον έχουν καταβάλει ψυχολογικά αλλά δεν αποτελούν εμπόδιο για να συνεχίσει , έστω και κουτσαίνοντας . Χαρακτηριστικά μας είπε πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί απο την στιγμή που έβαλε την ελληνική σημαία μέσα στο σακίδιο που κουβαλάει . Απομένουν τα τελευταία 50 πιο δύσκολα χιλιόμετρα για τον τερματισμό

«Για την Ελλάδα ρε το κάναμε», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μετά τον τερματισμό συνοδεύοντας την ανάρτησή του με μια φωτογραφία του με την ελληνική σημαία στην πλάτη και εμφανή τα σημάδια από την υπερπροσπάθεια στο πρόσωπο.

«Αυτές τις πέντε ημέρες δεν μπορώ να μετρήσω πόσες φορές έκλαψα, πόσες φορές ούρλιαξα μόνος στη μέση του πουθενά, πόσες φορές απογοητεύτηκα. Δεν μπορώ να μετρήσω πόσες φορές σκέφτηκα να εγκαταλείψω ή πόσες φορές ένιωθα να με πνίγουν οι σκέψεις και οι αφόρητοι πόνοι. Όλα αυτά τα παραμέρισα, όταν κατάλαβα ότι ο σκοπός που ήρθα εδώ, ο σκοπός που τρέχω ήταν πολύ μεγαλύτερος από τον πόνο που ένιωθα, από τα δάκρυα που έριχνα και από τις απογοητεύσεις που είχα», αναφέρει ο Μάριος Γιαννάκου, ο οποίος είναι και ο μόνος Έλληνας που έχει κατορθώσει να φέρει εις πέρας τρεις υπερμαραθώνιους, αφού είχαν προηγηθεί αυτοί στο Ροβανιέμι, στον Αρκτικό Κύκλο και στην έρημο Αλ Μαρμούρ του Ντουμπάι. 
ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ Facebook   ΕΛΛΑΔΑ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου