BLOGGERS HELP

O

12 Φεβ 2020

Μια πόλη που ονομάζεται Salamina στα βουνά της Κολομβίας- A Town Called Salamina in the Mountains of Colombia

Μια πόλη που ονομάζεται Salamina στα βουνά της Κολομβίας
A Town Called Salamina in the Mountains of Colombia
Μια πόλη που ονομάζεται Salamina,
Μια πόλη που ονομάζεται Salamina στα βουνά της Κολομβίας
βρίσκεται βαθιά στα βουνά της Κολομβίας, έχει εκπληκτικούς δεσμούς με την Αρχαία Ελλάδα, παίρνοντας το όνομά της από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας το 480 π.Χ.
Η γραφική πόλη Salamina βρίσκεται στην περιοχή Caldas σε υψόμετρο 1800 μέτρων (5.905 πόδια) στην οροσειρά των Άνδεων. Ιδρύθηκε πριν από 185 χρόνια και σήμερα έχει περίπου 15.000 κατοίκους
Η πόλη δημιούργησε ένα εκπληκτικό αριθμό ποιητών, μουσικών και καλλιτεχνών για το μέγεθός της και έτσι κέρδισε το ψευδώνυμο "η πόλη του φωτός". Ανήκει επίσης στο δίκτυο του "Patrionial Pueblos" της Κολομβίας.
Αυτό που είναι εξίσου εντυπωσιακό, όμως, είναι η ιστορία της πόλης και το πώς πήρε το όνομά της. Ο ιστότοπος της πόλης συνδέει την ιστορία με μεγάλη λεπτομέρεια. Μεταφρασμένο από τα ισπανικά, δείχνει ότι ο Νέος Κόσμος έχει για πάντα μνήμη της δόξας της Αρχαίας Ελλάδας, ώστε να μην ξεχαστεί ποτέ στην Αμερική.
Τα ιστορικά αρχεία αναφέρουν ότι "Σύμφωνα με διάταγμα του Γενικού Σανταντέρ, ο οικισμός Sabanalarga, το έτος 1827, μεταφέρθηκε στον ιστότοπο που καταλαμβάνει επί του παρόντος και ονομάζεται Encinadas.
Η ιστορία της πόλης συνεχίζει να σημειώνει ότι «Με το διάταγμα της ίδρυσης, ο στρατηγός Σανταντέρ ζήτησε να δοθεί το όνομα της Σαλαμίνας στη μνήμη της Σαλαμίνας της μεγάλης Ελλάδας όπου ο στρατηγός Θεμιστοκλής, επικεφαλής του Αθηναϊκού Στρατού, πολέμησε μάχη κατά των Περσών ναυτικών που διέταξε ο βασιλιάς Ξέρξης το έτος 480 π.Χ. "



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου