BLOGGERS HELP

O

8 Δεκ 2020

Ο γαμπρός του Βλαντιμίρ Πούτιν «αγόρασε μερίδιο 380 εκατομμυρίων δολαρίων στη ρωσική εταιρεία πετροχημικών για 100 δολάρια αφού παντρεύτηκε την κόρη του προέδρου»

 

Ο γαμπρός του Βλαντιμίρ Πούτιν «αγόρασε μερίδιο 380 εκατομμυρίων δολαρίων στη ρωσική εταιρεία πετροχημικών για 100 δολάρια αφού παντρεύτηκε την κόρη του προέδρου»

Vladimir Putin's son-in-law 'bought $380million stake in Russian petrochemical firm for $100 after marrying the president's daughter'

Ο γαμπρός του Βλαντιμίρ Πούτιν αγόρασε μετοχές 380 εκατομμυρίων δολαρίων απο μια κορυφαία ρωσική χημική εταιρεία με μόλις 100 $ αφού παντρεύτηκε την κόρη του προέδρου Κατερίνα, σύμφωνα με έκθεση ενός ερευνητικού καταστήματος. 

Ο Kirill Shamalov αγόρασε το μερίδιο του γίγαντα των πετροχημικών Sibur με τεράστιο μειωμένο κόστος μήνες μετά τον γάμο της νεότερης κόρης του Πούτιν, σύμφωνα με την έρευνα του  iStories . 

Η ιδιωτική ζωή του Πούτιν είναι τόσο μυστική που το Κρεμλίνο ποτέ δεν έχει επιβεβαιώσει καν τις ταυτότητες των θυγατέρων του, αν και η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ορίσει τον Shamalov ως γαμπρό του Πούτιν και μέλος της «ελίτ των δισεκατομμυριούχων» της χώρας. 

Απαντώντας στις τελευταίες αναφορές, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι οι έρευνες για την οικογένεια του Πούτιν ήταν «ψέματα που δεν μπορούν να επιτύχουν τον στόχο τους». 






Η Κατερίνα Τιχόνοβα (επάνω), μια ακροβατική χορεύτρια πιστεύεται ευρέως ότι είναι η μικρότερη κόρη του Βλαντιμίρ Πούτιν, παντρεμένη επιχειρηματίας Kirill Shamarov (κάτω) το 2013 και αναφέρεται ότι αγόρασε μετοχές με έκπτωση απο μια εταιρεία πετροχημικών λίγο αργότερα. Το 2018, ανέφεραν ότι το ζευγάρι είχε χωρίσει και ο Shamarov συνδέθηκε με την κοινωνική Zhanna Volkova (φωτογραφία με τον Shamarov) 

Η ερευνητική έκθεση ανέφερε ότι ο Shamalov είχε αγοράσει μερίδιο 3,8% μιας εταιρείας αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πράγμα που σημαίνει ότι η αγοραία αξία των μετοχών του ήταν περίπου 380 εκατομμύρια δολάρια. 

Ωστόσο, τα 100 $ που φέρεται να πληρώνει θα ήταν 3,8 εκατομμύρια φορές λιγότερο από αυτήν την εκτιμώμενη αγοραία αξία. 

Η συμφωνία πιστεύεται ότι βοήθησε να γίνει ο Shamalov ο νεότερος δισεκατομμυριούχος της Ρωσίας σε ηλικία μόλις 32 ετών.   

Μόνο μήνες νωρίτερα πιστεύεται ότι παντρεύτηκε την Κατερίνα Τιχόνοβα, η οποία δεν χρησιμοποιεί το όνομα του Πούτιν, σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε υπό στενή ασφάλεια σε ένα χιονοδρομικό κέντρο.   


Το ερευνητικό κατάστημα δήλωσε ότι οι λεπτομέρειες της συναλλαγής ήρθαν στο φως μέσω διαρροής email που περιελάμβαναν την αλληλογραφία του Shamalov.  

Η εταιρεία χημικών ουσιών δεν αρνήθηκε τους όρους της συμφωνίας, αλλά είπε ότι δεν υπήρχαν «αποκλειστικοί όροι για τον Shamalov», σύμφωνα με το  Έργο για την Αναφορά Οργανωμένου Εγκλήματος και Διαφθοράς . 

«Οι όροι της αγοράς… δεν διέφεραν από τους όρους των αγορών από άλλους διαχειριστές», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Ντμίτρι Κονόφ.  

Αλλά το iStories ισχυρίστηκε ότι άλλοι διευθυντές είχαν πληρώσει πολύ πιο σημαντικά ποσά για το μερίδιό τους στην εταιρεία πετροχημικών.  

ΦΩΤ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, που απεικονίζεται στη Μόσχα σήμερα, διατηρεί την προσωπική του ζωή μυστική και λίγα είναι γνωστά για τους φίλους ή την οικογένειά του 

Ο κριτικός του Πούτιν Alexei Navalny - ο οποίος δηλητηριάστηκε νωρίτερα φέτος με αυτό που είπε η Γερμανία ήταν ο νευρικός πράκτορας Novichok - είπε σε απάντηση στην έκθεση: «Η κόρη του Πούτιν παντρεύτηκε και οι νεόνυμφοι έλαβαν 380 εκατομμύρια δολάρια για το γάμο». 

Η επένδυση του Shamalov στο Sibur είχε προηγουμένως αναφερθεί από την αμερικανική κυβέρνηση το 2018, η οποία ανέφερε ότι η τύχη του είχε «βελτιωθεί δραστικά» μετά τον γάμο του και τον ονόμασε σε μια λίστα με 17 «ολιγάρχες».  

«Μέσα σε 18 μήνες, απέκτησε μεγάλο μέρος των μετοχών της Sibur, μιας εταιρείας με έδρα τη Ρωσία που ασχολείται με την έρευνα, την παραγωγή, την επεξεργασία και τη διύλιση πετρελαίου και φυσικού αερίου», ανέφερε το Υπουργείο Οικονομικών. 

Αφού αγόρασε περισσότερες μετοχές από άλλο συνεργάτη του Πούτιν, ο Σαμάλοφ «εντάχθηκε στις τάξεις της ελίτ του δισεκατομμυριούχου γύρω από τον Πούτιν», ανέφεραν αξιωματούχοι των ΗΠΑ. 

Ο Σαμάλοφ φέρεται να έχει χωρίσει από την Κατερίνα το 2018 και έκτοτε έχει συνδεθεί με τον λαμπερό σοσιαλιστή Ζάννα Βόλκοβα. 

Ο Ρώσος πρόεδρος χώρισε τη σύζυγό του Λιουτμίλα το 2013, αλλά η ιδιωτική του ζωή αναφέρεται ελάχιστα από τα περισσότερα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, με λίγα γνωστά για την οικογένειά του.

Η ιστοσελίδα του Κρεμλίνου αναφέρει ότι η μεγαλύτερη κόρη του Πούτιν Μαρία γεννήθηκε το 1985 και η Κατερίνα το 1986.   

Με την ονομασία Katerina Tikhonova, η μικρότερη κόρη του προέδρου είναι γνωστό ότι είχε αγωνιστεί στο παρελθόν ως ακροβατική χορεύτρια.  

Ο Πούτιν είπε προηγουμένως: «Έχω μια ιδιωτική ζωή στην οποία δεν επιτρέπω την παρέμβαση. Πρέπει να τηρείται. "

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου