BLOGGERS HELP

O

26 Νοε 2019

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ


ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ
Από όλες τις βιολογικές επιστήμες (ανθρωπολογία, μοριακή βιολογία, παλαιοντολογία κλπ) είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν ανώτερα και κατώτερα όντα, αλλά ευνοϊκές ή δυσμενείς γι’ αυτά συνθήκες προσαρμογής στο περιβάλλον.
Η εξέλιξή τους επηρεάζεται από τη φυσική επιλογή, στην προσπάθεια προσαρμογής τους σε νέες κλιματικές, γεωγραφικές και βιοκοινωνικές συνθήκες.
Oπως και σε όλα τα έμβια όντα, η διαφορετικότητα των ανθρώπινων φυλών και γενικότερα των ανθρωπολογικών ομάδων αντανακλά τις διαφορές των γονιδίων (DNA) ανάμεσα στους ανθρώπινους πληθυσμούς. Αυτή οφείλεται στην προσαρμογή τους σε διαφορετικά περιβάλλοντα (γεωγραφικά και κλιματολογικά) κατά τη διαδρομή τής εξέλιξής τους. Εξ αιτίας αυτού, ορισμένες ομάδες είναι καλύτερα προσαρμοσμένες σε διαφορετικούς τομείς, π.χ. οι Μαύροι (αφρικανικής καταγωγής) στα αθλήματα δρόμου, οι Κίτρινοι (ασιατικής) στις συντονισμένες ασκήσεις, οι Λευκοί (ευρωπαϊκής) στην κολύμβηση. Η ανωτερότητα και η κατωτερότητα είναι μία εφεύρεση με οικονομικά ελατήρια κυρίως ορισμένων Δυτικοευρωπαίων, για να δικαιολογήσουν τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει στη διάρκεια της ιστορίας κατά άλλων φυλών, αλλά και άλλων Λευκών. Όπως και παλαιότερα έτσι και σήμερα οι ρατσιστές είναι εγκλωβισμένοι στην πράξη και στη σκέψη από το πώς μπορούν να εξουσιάζουν άλλους ανθρώπους, και για την ειρωνεία τού πράγματος αναπαράγουν το ίδιο είδος σχέσεων και μεταξύ τους. Χρέος μας είναι να γίνει κατανοητό ότι η ανθρωπότητα έχει απόλυτη ανάγκη σήμερα τη συνεργασία και τη συμβολή όλων των ανθρώπινων ομάδων για να αντιμετωπιστούν τα φλέγοντα οικολογικά και βιοκοινωνικά προβλήματα του πλανήτη, σε μία εντελώς νέα αντίληψη αλληλοσεβασμού και αλληλοκατανόησης μεταξύ των ανθρώπων.