BLOGGERS HELP

O

21 Νοε 2019

Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΠΟΥΛΙΑΝΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)



Στις 26 Ιουνίου τού 1997, μετά από δικαστικούς αγώνες 15 ετών, ο Άρης Πουλιανός και η Ανθρωπολογική Εταιρεία δικαιώνονται από τα Ελληνικά Δικαστήρια με αποτέλεσμα να μπορέσουν να επανέλθουν στην Χαλκιδική και το Σπήλαιο των Πετραλώνων.
Επί κυβερνήσεως Πα.Σο.Κ. ο καθηγητής ανθρωπολογίας Άρης Πουλιανός και η ερευνητική ομάδα τής Ανθρωπολογικής Εταιρείας, εκδιώχθηκαν διά τής βίας από το Σπήλαιο, τον Αύγουστο τού 1993, από τον πρόεδρο τής κοινότητας Τσομπανέλη και ομάδα κατοίκων τής περιοχής. Λίγες μέρες μετά την επίθεση, οι μετέχοντες στην ομάδα που τού επιτέθηκε με βία, διορίστηκαν (ΦΕΚ 29/8/1983) ως Δημόσιοι Υπάλληλοι στο Υπουργείο Πολιτισμού και τον ΕΟΤ.

Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΕΘΝΟΓΕΝΕΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ, Η ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

1) Η ανθρωπότητα πρωτοεμφανίζεται στη Γη, απ' όπου και εξαπλώνεται στην υπόλοιπη οικουμένη, στη Ν.Α. άκρη της Ευρώπης, στη λεκάνη του Αιγαίου.
2) Στο ίδιο αυτό σημείο (της αιγαιακής λεκάνης) δημιουργείται ο αρχαιότερος πολιτισμός του ανθρώπου (λίθινος και οστέινος), ηλικίας 1.700.000 ετών περίπου. Δηλαδή, έχουμε ταυτόχρονα και την αρχαιότερη οργανωμένη κατοικία ανθρώπων στην Ελλάδα.
3) Το πιο σημαντικό πολιτισμικό στοιχείο στην κοινωνία του ανθρώπινου γένους είναι τα ίχνη φωτιάς (η στάχτη των Αρχανθρώπων) που βρέθηκε στο ομώνυμο σπήλαιο, ηλικίας τουλάχιστον 1.000.000 ετών, η αρχαιότερη φωτιά που άναψε (μέχρι σήμερα) στη Γη μας». 



 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ


ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ Facebook