BLOGGERS HELP

O

11 Ιαν 2020

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕ ΤΟ ΠΕΡΟΥ & ΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ.



A GREEK FOR THE CONQUEST PERU
Ἡ γραφὴ τῶν Μάγια εἶναι στην κυριολεξία ἡ ἀρχαία Κρητικὴ γραφή, Γραμμικὴ Α, ποὺ ἔφθασε ἐκεῖ ἀπὸ τὴν μεγαλόνησό μας. Ἡ παρουσία τοῦ Ἑλληνισμοῦ εἶναι ὀρατὴ στοὺς Μάγια. Ἡ ζωγραφική, ἡ γλυπτική, ἡ ὑφαντουργία, ὅλα Ἑλληνικὰ καὶ συγκεκριμένα μινωικὰ καὶ Μυκηναϊκά.

Οἱ Ἰσπανοὶ κατακτηταὶ διηγήθηκαν, ὅτι ἡ μεγάλη αὐτοκρατορικὴ οἰκογένεια τοῦ Περοῦ, ἡ ὁποία εἶχε ὅλα τὰ ὑψηλὰ ἀξιώματα, ὁμιλοῦσε μιὰ ἰδιαίτερη γλῶσσα, ἀκατανοήτη τόσο ἀπὸ τὸν λαό, ὄσο καὶ ἀπὸ διερμηνεῖς. Αὐτὴ ἡ γλῶσσα ἤταν ἡ ἀρχαία κρητική. Δηλαδὴ ἡ ἀρχαία Ἑλληνικὴ γλῶσσα.

Greek-Conqueror-Pedro-de-Candia-Michael-Of-Greece-Chronicles


Pedro de Candia 1485-1542) ήταν Έλληνας εξερευνητής και χαρτογράφος στην υπηρεσία του Βασιλείου της Ισπανίας, αξιωματικός του Βασιλικού Ισπανικού Ναυτικού καί σύμφωνα με το ισπανικό Στέμμα έγινε Conquistador , Grandee της Ισπανίας, Διοικητής της Βασιλικής ισπανικού στόλου της Νότιας Θάλασσας, Colonial διάταγμα του Κούσκο, και στη συνέχεια δήμαρχος της Λίμα μεταξύ 1534 και 1535.
Σκοτώθηκε στη μάχη του Chupas , στο Περού, στις 16 Σεπτεμβρίου 1542, από τον Diego de Almagro

  ►    Oι Αρχαίοι Έλληνες των Άνδεων - Περού  

 Ο Pedro de Candia δεν ήταν μόνος όταν έφτασε στο Περού , έφερε μαζί του και ομάδα Κρητών. Πήγανε όπου τους καλούσε η περιπέτεια, δηλαδή ο Νέος Κόσμος, τη στιγμή της ανακάλυψης και της κατάκτησης. Συντάχθηκε με τον Pissarro που εξερεύνησε τον Ειρηνικό Ωκεανό, κατεβαίνοντας στις ακτές της Νότιας Αμερικής. Έφτασε με μια χούφτα άνδρες στο νησί Γκογκόνα, μπροστά από τη σύγχρονη πόλη Guayaquil, και εκεί, έμεινε για πολλούς μήνες σε τρομερές συνθήκες, χωρίς να ξέρει τι να κάνει.
 Στη συνέχεια, πήγαν πιο κάτω και έφθασαν μπροστά σε μια έφορη κοιλάδα στην οποία θα μπορούσε κανείς να δει, στη μέση, μια μεγάλη πόλη των Incas που ονομάζεται Tumbes.




        ΠΕΡΟΥ ... Εκάζεται ότι είναι το σπίτι της Μέδουσας απο τον αρχαιολόγο dr. Mattievich ΠΗΓΗ:protothema.gr

Οι ινδιάνοί αγρότες που τον βλέπουν είναι πολύ έκπληκτοι. Ποτέ δεν έχουν δει τέτοιο γίγαντα, γενειοφόρο, με λευκό δέρμα, και ήταν όλοι ντυμένοι τόσο περίεργα. Πρέπει να είναι "Θεός του Ήλιου". Είναι διχασμένοι ανάμεσα στο φόβο και το σεβασμό.

   Το Πακιστάν αναγνωρίζει τους "Απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου" ως Μειονότητα


Ανοίγουν τις πόρτες  οι τοπικές αρχές έρχονται προς τα εμπρός και προσκυνούν  τον "Θεό του Ήλιου". Τον φέρνουν στον ναό της πόλης που έχει δωμάτια επικαλυμμένα με καθαρό χρυσό. Τους παρουσιάζουν θησαυρούς ενός απίστευτου πλούτου γεμάτου με χρυσά και ασημένια αντικείμενα. 
Ο Pedro de Candia τούς ευχαριστεί και επιστρέφει στην ακτή για να βρει τον Pissarro και τους συντρόφους του. Στην αρχή, δεν θέλουν να τον πιστέψουν όταν περιγράφει όλα τα πλούτη που έχει δει, αλλά, τελικά, τούς πείθει. Έτσι ξαφνικά η αποστολή τους βρίσκει το σκοπό της. Είχαν αποτολμήσει μέσα από δύσκολες, άγριες, επικίνδυνες περιοχές όπου δεν υπήρχε τίποτα και, ξαφνικά, ένας απίστευτος θησαυρός και μια απέραντη αυτοκρατορία προσφέρεται σε αυτούς. 
Η απόφαση λαμβάνεται: θα την κατακτήσουν. αλλά πριν, πρέπει να πείσουν τις ισπανικές αρχές και έτσι αρχίζουν με την επιστροφή στον Παναμά και στη συνέχεια στην Ισπανία και να αναφέρουν στον  αυτοκράτορα Κάρολος Κουίντος την ανακάλυψή τους .



 Με την ενθάρρυνση του τελευταίου, μερικές εκατοντάδες άνδρες, φθάνουν πάλι στο Περού  όχι ως εξερευνητές αλλά ως κατακτητές. 
Ο Pedro de Candia θα συμμετάσχει σε όλες τις επιχειρήσεις. Θα είναι μάλιστα μάρτυρας της σύλληψης της μεγάλης Inca Atahualpa από τον Pissarro. Ο πρώτος, για την απελευθέρωσή του, προσφέρει να γεμίσει μέχρι επάνω το  τεράστιο δωμάτιο που φυλακίζεται με χρυσό. Ο Πισσάρο δέχεται. 
Από κάθε γωνιά της αυτοκρατορίας, οι άμαξες φτάνουν φέρνοντας χρυσά αντικείμενα, αρκετά για να γεμίσουν τη φυλακή του αρχηγού των  Ίνκας. Υπάρχουν όμως διαμάχες. 
Ο Atahualpa ο Μεγάλος Ίνκας καταδικάστηκε σε θάνατο . Ο τεράστιος θησαυρός θα χωριστεί μεταξύ των κατακτητών. Ο Pedro de Candia θα λάβει το μερίδιό του.
Και τότε οι διαμάχες ξεκινούν, όχι μεταξύ των Ισπανών και των Incas, αλλά μεταξύ των ίδιων των Ισπανών, ανάμεσα στους ηγέτες Pissarro και Almagro. 
Ο Pedro de Candia και οι Κρητικοί του, γιατί ποτέ δεν τον εγκατέλειψαν, σε αυτή τη σύγχυση μεταβαίνοντας από τη μια πλευρά στην άλλη.  Και έτσι θα σκοτωθεί από τους Ισπανούς, οι οποίοι τον υποψιάζονται για προδοσία, όχι χωρίς λόγο.
Ο συγγραφέας Garcilaso Inca de la Vega δεν συναντήθηκε ποτέ με τον Pedro de Candia, αλλά πήγε στο σχολείο με το γιο του, ο οποίος ξεπέρασε τόσο σε ύψος όσο και σε πείσμα τους άλλους μαθητές. Έτσι, ο Garcilaso θα μπορούσε να φανταστεί πόσο σωματώδης ήταν ο Pedro de Candia, ο Κρητικός που είχε κατακτήσει το Περού.
Ο Pedro de Candia είχε εντυπωσιαστεί πολύ με τους συντρόφους του περιγράφοντας τα θαύματα που είχε δει στο Tumbes, αλλά και οι Ινδιάνοι είχαν εντυπωσιαστεί εξίσου από την εμφάνισή του. Οι Ίνκας είχαν εντυπωσιαστεί από την εμφάνιση του Pedro de Candia ότι οι φήμες του ταξίδεψαν μέχρι την πρωτεύουσά τους, το Cuzco, ψηλά στα βουνά.  Έτσι λοιπόν, όταν ο Pissarro, ο Pedro de Candia και μερικές εκατοντάδες Ισπανοί κατάφεραν να κατακτήσουν την απέραντη και θαυμάσια πλούσια ινδική αυτοκρατορία.
 princemichael.com - Wikimedia - historical documentaries


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου