BLOGGERS HELP

O

22 Ιαν 2020

Η Λιβύη παίρνει το όνομά της από την ελληνική μυθολογία - Libya Gets Its Name From Greek Mythology !



Libya Gets Its Name From Greek Mythology

Όπως και όλη η Μεσόγειος και πέρα ​​από αυτήν, η Λιβύη είναι μια άλλη περιοχή με έντονη επιρροή από τον ελληνικό πολιτισμό και την αρχαία Ελληνική ιστορία.
 Το όνομα Λιβύη είναι γνωστό στην αρχαία ελληνική μυθολογία αλλά αποτελεί μέρος του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Η Λιβυή πήρε το όνομά της από την Ελληνική μυθολογία και πιθανώς χρονολογείται από πολλά χιλιάδες χρόνια π.Χ
Σύμφωνα λοιπόν με την ελληνική μυθολογία, η Λιβύη ήταν η κόρη τού Επάφου (γιος του Δία και της Ιούς) και της Μέμφιδας (Μέμφις κόρη του Θεού Νείλου) ήταν η βασίλισσα σε όλη την  επικράτεια που πήρε το όνομά της. Η Λιβία είχε παιδιά με τον Ποσειδώνα αυτά ήταν τα δίδυμα Αγήνορα και Βίλος . 
Ο Βίλος έχει δύο γιούς τον Αίγυπτο και τον Δαναό .
Από τον Βήλο κατάγονται οι μεγάλοι ήρωες της αρχαίας Ελλάδας, Περσέας και Ηρακλής, ενώ από τον Αγήνορα ο Μίνωας και ο θεός Διόνυσος.




Το σημαντικότερο σημείο που πρέπει να σημειώσουμε εδώ δεν είναι τόσο η ιστορία, αλλά η δύναμη της αρχαίας ελληνικής παράδοσης και γλώσσας που επέτρεψε να διατηρηθεί το όνομα και να εξομοιωθεί σε τόσες πολλές γλώσσες. Πρόκειται για ένα άλλο αποδεικτικό στοιχείο της βαθιάς επίδρασης του ελληνικού πολιτισμού στη Βόρεια Αφρική. 

Ο Ναός του Διός στην Λιβύη ήταν μεγαλύτερος από τον Παρθενώνα και τον Ναό του Διός στην Ολυμπία....

Διαβάστε όλο το άρθρο: https://arxaia-ellinika.blogspot.com/2014/03/o-naos-tou-apollwnos-sthn-libyh-aiwnas-p-x.html

Ο Ναός του Διός στην Λιβύη ήταν μεγαλύτερος από τον Παρθενώνα και τον Ναό του Διός στην Ολυμπία.... 

Αν και τόσοι πολλοί πολιτισμοί εισέβαλαν στο έδαφος της Λιβύης, η ελληνική ονομασία αυτής της επικράτειας έχει διατηρηθεί και υιοθετηθεί από τη συντριπτική πλειονότητα των γλωσσών (η λέξη κλειδί στη Google μεταφράζει και ο έλεγχος της έκδοσης σε διάφορες γλώσσες θα σας πείσει).
Μία από τις πιο γνωστές ελληνικές πόλεις που ιδρύθηκε στη Λιβύη είναι η Κυρήνη, η οποία σύμφωνα με παραδοσιακούς ιστορικούς ιδρύθηκε το 630 π.Χ. Επίσης, στην αρχαιότητα ο όρος "Λιβύη" χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει όλη τη βόρεια Αφρική ή ολόκληρη την ήπειρο (π.χ. Πτολεμαίος).



Οι αρχαίοι Έλληνες μετέφεραν εδώ έναν ανώτερο πολιτισμό

Η Κυρήνη είναι από το 1982 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς) στην αρχαιότητα πήρε το όνομα της από την πηγή Κύρη,που ήταν αφιερωμένη στο θεό Απόλλωνα τον οποίο λάτρευαν εξ ου και η Απολλωνία (Susah), το λιμάνι της Κυρήνης. Η αποικισμός της Λιβύης έγινε από Έλληνες (από τη Σαντορίνη ) κάτι που αναφέρεται στο τέταρτο βιβλίο της Ιστορίας του Ηρόδοτου (βασιλέι τν Θηραίων περ λλων χρ Πυθίη κτίζειν ν Λιβύη πόλιν.) Μεγάλοι και επιφανείς Έλληνες γεννήθηκαν στην Λιβύη όπως Ερατοσθένης (γεννήθηκε στην Κυρήνη) καθώς και ο Επίσκοπος Συνέσιος, ο μαθητής της Υπατίας ο οποίος έτρεφε μεγάλο σεβασμό στο άτομο της και ζητούσε με επιστολές την συμβουλή της......


Την επισκέφθηκε ο Ηρόδοτος τον 5ο αιώνα π,Χ, και βρήκε εκεί πολλούς Γηγενείς & Αυτόχθονες οι Έλληνες .

ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ Facebook



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου