BLOGGERS HELP

O

15 Φεβ 2020

Τυφλή φοιτήτρια απο την Αίγυπτο κερδίζει πιστοποιητικό αριστείας στην ελληνική γλώσσα.-Blind Egyptian Student Earns Certificate of Excellence in Greek


Τυφλή  φοιτήτρια απο την Αίγυπτο κερδίζει πιστοποιητικό αριστείας στην ελληνική γλώσσα.

Blind Egyptian Student Earns Certificate of Excellence in Greek

Χρησιμοποιώντας την αποφασιστικότητά της και τη βαθιά αγάπη της για την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό, σε μία  νέα , τυφλή Αιγύπτια κοπέλα απονεμήθηκε πιστοποιητικό αριστείας στην ελληνική γλώσσα σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο του Καΐρου την Παρασκευή.
Η είκοσι ετών Άντυς Ελαραμπί μαγνήτισε το κοινό στην ομιλία της όταν, στην τέλεια ελληνική, είπε ότι ήταν "ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα να λάβει το βραβείο".
"Μια μέρα θα ήθελα να επισκεφτώ την Ελλάδα και να λάβω ελληνική υπηκοότητα μαζί με την Αιγυπτιακή", είπε.



Η Elarabi, η οποία έπρεπε να πάρει όλες τις εξετάσεις της χρησιμοποιώντας το σύστημα Braille, κέρδισε πιστοποιητικό ισοδύναμο με ελληνικό δίπλωμα γυμνασίου.
Η δασκάλα της, η Αγγελική Σκούμπι, ήταν υπερήφανη δίπλα στήν  μαθήτριά της  και χειροκρότησε με ενθουσιασμό όταν το πιστοποιητικό απονεμήθηκε στην Elarabi .
 Ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο Νίκος Γαριλλίδης ήταν επίσης μεταξύ των δεκάδων επισκεπτών του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου.
Η Elarabi ερωτεύτηκε την Ελλάδα από νεαρή ηλικία, όταν άκουγε το πρόγραμμα ελληνικής γλώσσας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Αιγύπτου. Αυτό ενέπνευσε την μεγάλη της αγάπη για τη χώρα, καθώς έμαθε όλο αυτό μέσα από τον ήχο, συμπεριλαμβανομένων των δελτίων ειδήσεων, των τραγουδιών και των περιγραφών των ραδιοτηλεοπτικών φορέων.
Είναι στο πρόγραμμα Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Καΐρου, όπου είναι τώρα στο τρίτο και τελευταίο της έτος στο πρόγραμμα Νεοελληνικών Σπουδών.

ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ Facebook    ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ   ΕΛΛΑΔΑ  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου