BLOGGERS HELP

O

19 Δεκ 2019

Το λεωφορείο που «καταπίνει» την κίνηση -Περνά πάνω από αυτοκίνητα [εικόνες & βίντεο]








Οι κυκλοφοριακές συμφορήσεις στην Κίνα είναι κάτι παραπάνω από διάσημες. Εχουν μέχρι και δική τους σελίδα στο Wikipedia!

Ωστόσο, οι αγανακτισμένοι Κινέζοι, που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία για να μετακινηθούν βλέπουν «φως» στο καθημερινό τους αδιέξοδο.


Το Transit Elevated Bus (ΤΕΒ), φαίνεται πως θα λύσει το πρόβλημα. Μπορεί ακόμα να είναι σε μορφή ιδέας, αλλά άνθρωποι εργάζονται για να κάνουν πραγματικότητα ένα μίνι μοντέλο, που παρουσιάστηκε στην 19th China Beijing International High-Tech Expo.



Το λεωφορείο θα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 300 ανθρώπων και θα μπορεί να προσπερνά την κίνηση, περνώντας πάνω από τις ουρές αυτοκινήτων.


«Ψηλώνουν» οι μετακινήσεις του μέλλοντος
Το φουτουριστικό ηλεκτροκίνητο όχημα μήκους 22 μέτρων, πλάτους 7,8 μέτρων και ύψους 4,8 μέτρων, μπορεί να μεταφέρει τον εντυπωσιακό αριθμό των 300 επιβατών.
Θα μπορούσε μάλιστα να θεωρηθεί διασταύρωση ανάμεσα σε λεωφορείο και τρένο, αφού για την κίνησή του απαιτούνται ράγες εκατέρωθεν του οδοστρώματος. στο Χεμπέι, τα πρώτα δρομολόγια πραγματοποιούνται κατά μήκος μιας δοκιμαστικής γραμμής μήκους 300 μέτρων.
«Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι εξοικονομεί χώρο στο δρόμο […] Έχει τις ίδιες λειτουργίες με το μετρό, όμως το κόστος κατασκευής είναι πέντε φορές μικρότερο» δήλωσαν μηχανικοί του TEB στο κρατικό πρακτορείο Xinhua.

Μέχρι στιγμής, το εντυπωσιακό TEB που καταπίνει αυτοκίνητα στην πορεία του, έχει μαγνητήσει το ενδιαφέρον των κυβερνήσεων της Βραζιλίας, της Γαλλίας, της Ινδίας και της Ινδονησίας.
Αν η πρόταση εγκριθεί, το πρώτο λεωφορείο θα είναι έτοιμο σε μόλις έναν χρόνο.



ΠΗΓΗ & ΒΙΝΤΕΟ: What could possibly go wrong? China unveils elevated bus that drives over...

ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου