BLOGGERS HELP

O

29 Νοε 2020

Μαριάμ Σουλακιώτη, «Η γυναίκα Ρασπούτιν», βασάνισε και δολοφόνησε 177 νεαρές γυναίκες - 1950 - Mariam Soulakiotis, "The Woman Rasputin," Tortured & Murdered 177 Young Women - 1950

 Μαριάμ Σουλακιώτη, «Η γυναίκα Ρασπούτιν», βασάνισε και δολοφόνησε 177 νεαρές γυναίκες - 1950...

Mariam Soulakiotis, "The Woman Rasputin," Tortured & Murdered 177 Young Women - 1950

Επειδή η μελέτη της γυναικείας εγκληματικότητας προσελκύει μόνο ένα μικρό μέρος της χρηματοδότησης που αφιερώνεται στη μελέτη του εγκλήματος, ο αριθμός των ιστορικών περιπτώσεων γυναικών που δολοφονήθηκαν κατά σειρά είναι τεράστιος και πολλές γνωστές περιπτώσεις εξακολουθούν να κρύβονται από το ευρύτερο κοινό. Αυτή η υπόθεση είναι άγνωστη εκτός Ελλάδας.


Miriam Soulakiotis: χειρότερο από τον Charlie Manson. πολύ χειρότερα.

***

ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ: Αθήνα, Ελλάδα - Μια παράνομη διαταγή μοναχών, η οποία ξέσπασε από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία το 1923 και η οποία θεωρήθηκε υπεύθυνη για το θάνατο 177 κοριτσιών, έχει κρυφτεί και μέχρι στιγμής έχουν καταβληθεί όλες οι προσπάθειες για να σπάσουν την παράνομη ομάδα πέταξε.

 

Σε αντίθεση με τους νόμους της χώρας τους, περίπου εκατό γυναίκες πιστεύουν ότι ασκούν την παράξενη θρησκεία της Ημερολογιακής σέκτας που δίνει υπερβολική σημασία στην προσευχή και την τιμωρία. Δεσμεύοντας να καλύψουν τις ψεύτικες καλόγριες, οι ντετέκτιβ της άσσος της Ελλάδας έχουν βρεθεί ως εξαντλημένοι μέχρι τώρα.

 

Φρόντισε εκπρόσωπο του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης:

 

"Οι γυναίκες είναι κοινωνικά επικίνδυνες κροτίδες και ήταν πολύ έξυπνες που μας έδωσαν την περιπέτεια. Αλλά μια μέρα θα κάνουν μια ολίσθηση, όπως κάνουν όλοι οι εγκληματίες, και θα τις πιάσουμε. Αυτές οι τρελές γυναίκες ισχυρίζονται ότι κάποια μέρα θα πάνε στον παράδεισο , αλλά αν συναντηθούμε μαζί τους, θα τους δείξουμε πώς είναι η πρώτη κόλαση. "

~ Από το 1950 ~

 Οι Ημερολόγοι χτύπησαν για πρώτη φορά τις στήλες ειδήσεων το 1950 όταν η ανώτερη μητέρα του μοναστηριού τους, Μιριάμ Σουλακιώτη (πρώην εργάτρια), συνελήφθη με 23 κατηγορίες που περιελάμβαναν φόνο, απάτη, υπεξαίρεση, απαγωγή και επίθεση. Ως αποτέλεσμα των συγκλονιστικών αποκαλύψεων που έκανε ο Εισαγγελέας Ανδρέας Παπακάρης κατά τη διάρκεια των 3 δικών που χρειάστηκαν για την κάλυψη όλων των κατηγοριών, η κυρία Σουλακιώτη έγινε γνωστή ως «Η Γυναίκα Ρασπούτιν». Καταδικάστηκε σε 16 χρόνια, πέθανε στη φυλακή το 1954 σε ηλικία 71 ετών.

 Κατά τη διάρκεια των συγκλονιστικών διαδικασιών έγινε γνωστό ότι η Γυναίκα Ρασπούτιν κήρυξε και εξασκούσε θρησκευτικούς ξυλοδαρμούς για τους οπαδούς της ως το μόνο μέσο για τη σωτηρία.

 Εξαπάτησε επίσης πολλές από τις νέες προσλήψεις της για να υπογράψει την περιουσία τους στο όνομά της, καθώς τους έπεισε ότι αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος για να μπείτε στον παράδεισο. Ο εισαγγελέας Παπακάριος ανέφερε ότι η μονή συγκέντρωσε περιουσία περίπου 150.000 δολαρίων καταχρώντας τα προίκα ελληνικών γυναικών που προσχώρησαν στη μονή τους.

~ 177 Θάνατοι. ~

 Ορκισμένες ιατρικές μαρτυρίες κατά τη δίκη έδειξαν ότι ως αποτέλεσμα των σοβαρών τιμωριών που επέβαλε η Μητέρα Μίριαμ, τουλάχιστον 177 γνωστοί τρόφιμοι πέθαναν στο «μοναστήρι της φρίκης» στην πόλη της Κερατέας, 30 μίλια νοτιοανατολικά της Αθήνας. Ένα από αυτά πιστεύεται ότι ήταν αμερικανικό κορίτσι, η 22χρονη Ileana Spirides του Τολέδο του Οχάιου, η οποία εξαφανίστηκε ενώ ήταν σε τουριστικό ταξίδι στην Αθήνα.

 Το κίνημα Calendrist είχε το ξεκίνημά της στο 16 ου αιώνα, όταν οι περισσότερες χώρες της Ρωμαιοκαθολικής ενέκρινε το γεωργιανό ημερολόγιο αντί για το παλιό Ιουλιανό ημερολόγιο (αποφασίστηκε από τον Ιούλιο Καίσαρα το 46 π.Χ.), ο χρόνος της οποίας ήταν λίγα λεπτά μακριά κάθε χρόνο.

 Αν και το νέο ημερολόγιο εξαπλώθηκε στην Ευρώπη, μόλις το 1923 η Ελλάδα ευθυγραμμίστηκε με τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτή η αλλαγή προκάλεσε διαφωνίες σε ολόκληρο το βαλκανικό κράτος, μια ομάδα ορθόδοξων μοναχών χωρίστηκαν με τη μητρική εκκλησία και δημιούργησαν τη δική τους ανεξάρτητη τάξη που υποστήριζε να παραμείνει στο παλιό ημερολόγιο.


~ Νέος ηγέτης άγνωστος. ~

 Παρόλο που η Γυναίκα Ρασπούτιν των επαναστατών Ημερολόγων έχει πεθάνει για σχεδόν 8 χρόνια, οι φανατικοί της οπαδοί συνεχίζουν το έργο της συλλογής νεοσύλλεκτων. Κάθε μήνα πολλές οικογένειες αναφέρουν έφηβους που λείπουν - κορίτσια που, πριν από την εξαφάνισή τους, εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν στο ημερολόγιο, παρόλο που είναι έγκλημα να ανήκουν.

 Ακριβώς ποιος διευθύνει την παράξενη αποικία αυτές τις μέρες δεν είναι γνωστό από την αστυνομία. Όποια και αν είναι, είναι μια έξυπνη που έχει τελειοποιήσει την τέχνη να κάνει τον εαυτό της και τις ψευδο-ιερές αδελφές της να εξαφανιστούν πουθενά.

 Όταν τελικά ο νόμος πλησιάζει, είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα θα δώσει στη βασίλισσα του Ημερολογίου αρκετό χρόνο να κάνει σε χρόνο ανακίνησης με βάση το Γρηγοριανό ημερολόγιο, φυσικά.

 [Nino Lo Bello, «Seek Greek Women of   Calendarist Cult», Cedar Rapids Gazette (Io.), 31 Δεκεμβρίου 1968, σ. 7]

***

Από το School for Scoundrels wiki: 

Soulakiotis, Mariam, prom. 
1940s-50s, Gr., Απάτη-embez.-mur. Στις αρχές της δεκαετίας του 1920, ένας Έλληνας μοναχός, ο Πατέρας Μάθιου, ίδρυσε μια θρησκευτική αίρεση που ονομάζεται Ημερολόγιο και έχτισε ένα μοναστήρι περίπου τριάντα μίλια νοτιοανατολικά της Αθήνας, κοντά στην Κερατέα. Βοηθήθηκε από μια πρώην εργάτρια στο εργοστάσιο, τη Μαριάμ Σουλακιώτη, η οποία άρχισε να παίρνει τον έλεγχο της μονής κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου όταν ο πατέρας Μάθιου ήταν στα 80 του. Άρχισε να στέλνει μοναχούς και καλόγριες για να στρατολογήσει πλούσιους προσηλυτισμένους, και καθώς έφτασαν, έπρεπε να ομολογήσουν, γρήγορα, να κοιμηθούν, να προσευχηθούν, να διατηρήσουν τη σιωπή και να ανατρέψουν τα κτήματά τους. Νέοι μετανάστες που δεν συμμορφώθηκαν με αυτές τις πολιτικές ξυλοκοπήθηκαν και άλλα μέλη τιμωρούνταν τακτικά.

Περίπου το 1949, οι ντόπιοι χωρικοί άρχισαν να κουτσομπολεύουν για κραυγές που προέρχονται από το μοναστήρι και στις αρχές του 1950, η κόρη ενός μετατροπέα ήρθε σε επαφή με τον εισαγγελέα της Αθήνας, και κατηγόρησε ότι ο Σουλακιώτης ανάγκασε τη μητέρα της να υπογράψει το κτήμα της. Μετά από διερεύνηση, ο εισαγγελέας ανακάλυψε ότι περίπου 500 νεοσύλλεκτοι είχαν αφήσει τα κτήματά τους στο μοναστήρι και μετά πέθαναν.

Τον Δεκέμβριο του 1950, ο Σουλακιώτης συνελήφθη και τον Σεπτέμβριο του 1951, δικάστηκε με την κατηγορία για παράνομη κράτηση ενός κοριτσιού στο μοναστήρι για δώδεκα χρόνια. Το παιδί, που τοποθετήθηκε στο μοναστήρι το 1938, είχε πει ότι ήταν ορφανό και ο πατέρας της είχε πει ότι είχε πεθάνει. Ο Σουλακιώτης καταδικάστηκε και καταδικάστηκε σε είκοσι έξι μήνες φυλάκιση. Μια καλόγρια καταδικάστηκε επίσης ως συνεργός και καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση. Περίπου ένα χρόνο αργότερα, το 1952, ο Σουλακιώτης, οκτώ μοναχές και ένας ψεύτικος επίσκοπος δικάστηκαν με την κατηγορία της παρακράτησης τροφής και ιατρικής περίθαλψης από έναν μοναχό και τρεις μοναχές, προκαλώντας τους θανάτους τους και απόκτηση περιουσίας από απάτη. Στις 6 Φεβρουαρίου 1953, ο Σουλακιώτης καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκιση, μια καλόγρια έλαβε δέκα χρόνια ποινή, ενώ μια άλλη μοναχή καταδικάστηκε σε τριετή ποινή, και ο ψεύτικος επίσκοπος δέχθηκε ένα χρόνο φυλάκιση. Ο Σουλακιώτης τέθηκε και πάλι σε δίκη για κατηγορίες υπεξαίρεσης, απάτης και παράνομης κράτησης και κακοποίησης μέλους της μονής Στις 18 Νοεμβρίου 1953, της δόθηκε άλλη τετραετής θητεία, για να επιδοθεί ταυτόχρονα με την προηγούμενη ποινή.

***

ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ: Εκτός από την εξαπάτηση των μαθητών της, η Μαριάμ [Σουλακιώτης] κυριάρχησε σε κάθε πτυχή της ζωής τους, διακόπτοντας την επαφή τους με συγγενείς, εγκλωβίζοντας μερικά σαν ζώα, καταφεύγοντας σε λιμοκτονία, μαστίγωμα και βασανιστήρια για να καθαρίσει νέους νεοσύλλεκτους από τους «δαίμονες» τους. Κανένας γιατρός δεν επιτράπηκε στο έδαφος και πολλοί νεοσύλλεκτοι που μπήκαν στην κοινότητα δεν είχαν ξαναδεί. Μια μητέρα από τη Θήβα μπήκε στη λατρεία με τις τέσσερις κόρες της. Και οι πέντε ήταν νεκροί εντός έξι μηνών από την άφιξή τους στο Όρος των Πεύκων. Νυχτερινοί περαστικοί ανέφεραν κραυγές και γκρίνια από το συγκρότημα. Ένα βράδυ, δύο μεθυσμένοι χωρικοί κλιμάκωσαν το φράχτη και βρήκαν μια ηλικιωμένη γυναίκα αλυσοδεμένη στον τοίχο, αλλά αρνήθηκε τη βοήθειά τους και οι εισβολείς κράτησαν την παρατήρησή τους στον εαυτό τους. [Michael Newton, Bad Girls Do It !, Loompanics Unlimited, 1993, σ. 160]

***


ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ: Λονδίνο, Παρασκευή. - Ονομάστηκε «η πιο πονηρή γυναίκα του αιώνα», αυτή η μικρή Ελληνίδα με μαύρα μάτια, που πέθανε σε νοσοκομείο φυλακής της Αθήνας στις 23 Νοεμβρίου σε ηλικία 61 ετών.

 Το πραγματικό της όνομα ήταν η Μαριάμ Σουλακιώτη. Αλλά για την Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό κόσμο θα είναι πάντα η "Μητέρα Ρασπούτιν", η γυναίκα που διαστρέβει τη θρησκεία για να γίνει μια περιουσία, η οποία ήταν υπεύθυνη για τα βασανιστήρια και την πείνα των μοναχών που της είχαν κάνει ιδιοκτησία σε αντάλλαγμα για "αιώνια" σωτηρία".

 Η ψεύτικη μονή της φέρεται να είχε κάνει τη μητέρα Rasputin 50.000 £ σε χρήματα, κοσμήματα και περιουσία.

 ~ Προκάλεσε θάνατο εκατοντάδων ~

 Αυτή και οι συνεργαζόμενοι ιερείς της σε ένα κοντινό μοναστήρι λέγεται ότι προκάλεσαν το θάνατο αρκετών εκατοντάδων από τους πιστούς.

 Για χρόνια μέχρι τη σύλληψη ή τη Μητέρα Μιριάμ, όπως αποκαλούσε τον εαυτό της το 1949, κραυγές και βογκητές είχαν ενοχλήσει τον ύπνο των χωρικών που ζούσαν κοντά στη λευκή θολωτή μονή ψηλά στους δασικούς λόφους της Αττικής.

 Αλλά το μοναστήρι ξεκίνησε αρκετά αθώα ως αποτέλεσμα θρησκευτικού σχίσματος.

 Το 1923 η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία αποφάσισε να ευθυγραμμιστεί με τον υπόλοιπο θρησκευτικό κόσμο

σκέψη που είχε αιώνες πριν υιοθετήσει το Γρηγοριανό Ημερολόγιο του Πάπα Γρηγορίου το 13ο.

 Μια αποσχισμένη ομάδα που αυτοαποκαλούνται οι ημερολογιακοί αποφάσισαν να τηρήσουν το ημερολόγιο του Ιουλιανού που διαμορφώθηκε από τον Julius Caesar 45 χρόνια πριν από τον Χριστό.

 Ένας πατέρας Ματθαίος κατέβηκε στους λόφους της Αττικής για να βρει την αυτονομιστική του ομάδα.

 Σύντομα προέκυψε κοντά στο μοναστήρι της Πευκοβουνογιάτισσας («Η Παναγία στα Πεύκα») και μερικά χρόνια πριν από τον πόλεμο ήρθε η Μητέρα Μυριάμ.

 Ο πατέρας Ματθαίος πέθανε το 1952 στα 93, αλλά πολύ πριν είχε ξεκινήσει το γιγαντιαίο σύστημα βασανιστηρίων και λιμοκτονίας.

 Η μητέρα Miriam έγινε αρχιερέας του μοναστηριού, μια γυναίκα που αγκαλιάστηκε μόνιμα στα μαύρα, με τα μάτια της με φραγκοστάφυλα να αναβοσβήνουν από ένα πρόσωπο σχεδόν καλυμμένο.

 ~ Απασχολούμενοι "πράκτορες" ~

 Οργάνωσε «πράκτορες» σε όλη την Ελλάδα για να αναζητήσει όσους θέλουν να μετατραπούν και επιθυμούν «αιώνια σωτηρία».

 Στην πρώτη δίκη της Μητέρας Μιριάμ ειπώθηκε ότι υπήρχαν νεαρά κορίτσια, ηλικιωμένες κυρίες και ακόμη και ολόκληρες οικογένειες που τραβήχτηκαν στο μαϊμού της στο μοναστήρι.

 Η πρόσοψη κατέρρευσε τελικά το 1949, όταν η αστυνομία άρχισε να ελέγχει ένα κορίτσι που γεννήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ileana Spirides, η οποία πιστεύεται ότι μεταφέρθηκε στο μοναστήρι.

 Η αστυνομία εισέβαλε, βοηθούμενη από τους χωρικούς από το χωριό.

 Δεν βρήκαν ίχνος της 18χρονης Ileana.

 Αντ 'αυτού σε ένα υπόγειο κελί ανακαλύπτουν μια 70χρονη γυναίκα, λιμοκτονούμενη και εξουθενωμένη.

 Ήταν σε αλυσίδες και το κελί της 4 πόδια με 7 πόδια ήταν χωρίς παράθυρο.

 Είπε ότι ζούσε για εβδομάδες με ξηρό ψωμί και νερό ως «μετάνοια».

 Από εκεί η αστυνομία και ο εισαγγελέας άρχισαν να συνθέτουν μια ιστορία μεσαιωνικής φαντασίας σε συνδυασμό με απάτη του 20ού αιώνα.

 Τους είπαν πόσο ειλικρινά θρησκευτικοί άνθρωποι παραπλανήθηκαν στο μοναστήρι και αμέσως

φτιαχτεί για να περάσει 40 ημέρες γρήγορα μετάνοιας. Εκεί η μητέρα Μίριαμ καθώς εμφανίστηκε πριν από τη δίκη της.

 Η μητέρα Miriam καθώς εμφανίστηκε πριν από τη δίκη. ακολούθησε μια εβδομάδα χωρίς ύπνο.

 Στο τέλος, το θύμα υποσχέθηκε «αιώνια σωτηρία και διαρκή ειρήνη» εάν όλα τα ακίνητα είχαν υπογραφεί στο μοναστήρι.

 Όσοι αρνήθηκαν, ισχυρίστηκε, αναγκάστηκαν να πάρουν ναρκωτικά ποτά και βασανίστηκαν.

 Η σιωπή ενισχύθηκε, και εκείνοι που μίλησαν χτυπήθηκαν στο πρόσωπο με ένα παπούτσι από τη μητέρα Miriam.

 Κάθε φορά που μια καλόγρια πέθανε, λέγεται, οι συγγενείς της έλεγαν ότι «η αδελφή Χ κοιμάται στον Ιησού Χριστό» Οι μετανάστες έγιναν «νύφες του Χριστού» και τους είπαν ότι ήταν καταδικασμένοι και ένοχοι για «ηθική μοιχεία» εάν έφυγαν.

 Λέγεται ότι από 358 "πρόσφατους" θανάτους, 55 οφείλονταν στη φυματίωση και ο εισαγγελέας είπε ότι για πολλά χρόνια, 390 τίτλοι γης είχαν παραχωρηθεί στον Πατέρα Ματθαίο, τη Μητέρα Μιριάμ και μια αδελφή Μενδρίνο.

 Μετά τη σύλληψή της το 1949, η γυναίκα Rasputin κρατήθηκε στη φυλακή για σχεδόν δύο χρόνια, ενώ η εξουσία κοσκινίστηκε, τη φαντασία της εγκατάστασής της.

 Τότε, τον Σεπτέμβριο του 1951, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 26 μηνών επειδή κράτησε ένα νεαρό κορίτσι στο μοναστήρι και προσποιήθηκε στους συγγενείς της ότι το κορίτσι ήταν νεκρό.

~ Συγκίνηση εισαγγελέα ~

 Η εισαγγελία είπε ότι η Μητέρα Μιριάμ "επιτάχυνε το θάνατο με νηστείες και τιμωρίες".

 Τον Φεβρουάριο του 1953, η μητέρα Miriam μεταφέρθηκε από τη φυλακή αυτή τη φορά για να αντιμετωπίσει άλλες 23 κατηγορίες.

 Η δίωξη, γεμάτη αποδείξεις για ένα είδος που ο Edgar Allan Poe θα μπορούσε να ονειρευτεί, προχώρησε »σε έξι από αυτούς.

 Ο εισαγγελέας μίλησε με συγκίνηση όταν είπε. "Αν κάποιος περάσει από το φάκελο αυτών των εγκλημάτων, θα ήταν τόσο συγκλονισμένος που δεν θα ανακάμψει ποτέ."

 Λέγεται ότι 127 άντρες και γυναίκες πέθαναν υπό ταχεία και μετάνοια στη μονή και το μοναστήρι στην κορυφή του λόφου.

 Η μητέρα Miriam δέχθηκε 10 χρόνια φυλάκιση για υπεξαίρεση, μια μοναχή από το μοναστήρι απονεμήθηκε 10 χρόνια και μια επίσκοπος ένα έτος για συνενοχή. Καθ 'όλη τη διάρκεια της δίκης, η «πιο κακή γυναίκα στον κόσμο» κράτησε μια έκφραση αυστηρής περιφρόνησης και πήγε στην ποινή της χωρίς συγκίνηση.

 [Richard Martin, «Μητέρα Ρασπούτιν. - Τους ονόμασαν «Η πιο κακή γυναίκα» του αιώνα », The Sun (Σίδνεϊ, NSW, Αυστραλία), 26 Νοεμβρίου 1954, σ. 22]

 ***

 Μαριαμ Σουλακιώτη

 [Πηγή του Σουλακιώτη φωτογραφία: [«Μοναχές που κατηγορούνται για απαγωγή», Ο Ερμής (Χόμπαρτ, Τασμανία), 25 Ιανουαρίου 1951, σ. 5]

 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

1500 - Το κίνημα Παράταξη είχε το ξεκίνημά της στο 16 ου αιώνα, όταν οι περισσότερες χώρες της Ρωμαιοκαθολικής ενέκρινε το γεωργιανό ημερολόγιο αντί για το παλιό Ιουλιανό ημερολόγιο (αποφασίστηκε από τον Ιούλιο Καίσαρα το 46 π.Χ.), ο χρόνος της οποίας ήταν λίγα λεπτά μακριά κάθε χρόνο.

1900 - Γεννήθηκε η Μαριάμ Σουλακιώτη.

1920 - Ο πατέρας Μάθιου ιδρύει μια θρησκευτική αίρεση που ονομάζεται «οι νέοι ημερολόγιο». μοναστήρι Καρατέα (κοντά στην Αθήνα).

1923 - Ημερολογιακή παραγγελία χωρίζεται από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία. όταν η εκκλησία υιοθέτησε το Γρηγοριανό ημερολόγιο.

1939 - Πέθανε ο πατέρας Μάθιου, επικεφαλής των δύο οργάνων (80).

1949 - οι ντόπιοι χωρικοί άρχισαν να κουτσομπολεύουν για τις κραυγές και τις απελπισμένες κραυγές που προέρχονται από το μοναστήρι.

1950 - Η ανώτερη μητέρα του ημερολογιακού μοναστηριού, Μιριάμ Σουλακιώτη, συνελήφθη με 23 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου του φόνου. Είχε 300 σπίτια και αγροκτήματα, χρυσό, κοσμήματα.

1951 - Η παραγγελία ημερολογίου είναι παράνομη.

6 Φεβρουαρίου 1953 - Ο Σουλακιώτης καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκισης.

23 Νοεμβρίου 1954 - Ο Σουλακιώτης, 71 ετών, πέθανε στο νοσοκομείο φυλακών στην Αθήνα.

 




 Κοινωνική δικαιοσύνη στην Καμπότζη: 1975-1979 - Social Justice in Cambodia: 1975-1979

πηγη...http://unknownmisandry.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου